Τον Δεκέμβριο του 2002, στην ορκωμοσία μας ως πρωτοετείς Ευέλπιδες στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, μας δόθηκε το ξιφίδιο του Εύελπι που μέσα έγραφε την εξής φράση του Σόλωνα: ‘Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει’. Αυτό σημαίνει ότι όταν μάθεις να διοικείσαι, τότε θα μάθεις να διοικείς.

   Μετά την αποχώρηση μου από την Εθνική Φρουρά το 2013 ήρθα σε επαφή με την προσωπική ανάπτυξη και το coaching, όπου εκεί επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά αυτή η φράση.

   Δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις κάποιον, όταν δεν μπορείς να εκπαιδεύσεις τον ίδιο σου τον εαυτό να γίνεται καλύτερος καθημερινά.

   Ξεκίνησα ως coach (επίσημος συνεργάτης) του IslandofMan Philosophy το 2017 και μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδεύω άτομα σε προσωπικό επίπεδο, όπως επίσης ομάδες, ανθρώπους σε ηγετικές θέσεις και άτομα που θα εκπαιδεύσουν άλλους ανθρώπους στην πορεία.

   Μέσα από τις γνώσεις που έχω λάβει αλλά και κατά τη διάρκεια των εκπαιδεύσεων έφτασα στο συμπέρασμα ότι όσοι εφάρμοζαν κάποιες συγκεκριμένες αρχές, είχαν εξαιρετική απόδοση τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Λειτουργούσαν μεταξύ τους συνεργατικά και έδειχναν μεγαλύτερη αφοσίωση στο κοινό όραμα.

   Σήμερα θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας  αυτές τις αρχές που δεν είναι παρά μαθήματα ζωής:

 

Μάθημα 1ο

Ένας κανόνας όταν δεν ωφελεί το σύνολο, ο εκάστοτε ηγέτης έχει το δικαίωμα να τον παραβεί, για να βοηθήσει το σύνολο των ανθρώπων και όχι τον έναν.

Μάθημα 2ο

Μπορεί κάποιος να παραβεί έναν κανόνα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση όταν πρόκειται να εκπληρωθεί το καλό όλων. Με αυτό το τρόπο δείχνει την αφοσίωση του προς την ομάδα και όχι προς το προσωπικό του συμφέρον, για να αναδειχθεί μόνο αυτός. Αναφέρει στον προϊστάμενό του το γεγονός και αναλαμβάνει την ευθύνη. Ένας σωστός ηγέτης τη συγκεκριμένη στιγμή τον επιβραβεύει για την ειλικρίνεια και την αφοσίωσή του.

Μάθημα 3ο

Ο ηγέτης παίρνει πρωτοβουλίες και κάνει άμεσα αλλαγές. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί. Παρόλα αυτά, τις ηγετικές θέσεις τις κατέχουν άνθρωποι και όχι ρομπότ. Η βασική διαφορά ενός ρομπότ από τον άνθρωπο, είναι ότι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να παίρνει πρωτοβουλίες με στόχο να βελτιώνει τα πράγματα καθημερινά, ενώ το ρομπότ εκτελεί το πρόγραμμα που του έχει εγκατασταθεί.

 

Μάθημα 4ο

Ο καλύτερος κανόνας είναι οι αρχές και οι αξίες που διέπουν τον ηγέτη και την ομάδα. Αν οι αρχές και οι αξίες που διέπουν τον ηγέτη και την ομάδα στηρίζονται στην ηθική, στην προσφορά, στην αγάπη και στην δικαιοσύνη, τότε οι κανόνες που θα τεθούν, είναι απλώς οι διαδικασίες που θα εκπληρώσουν αυτές τις αρχές και τις αξίες. Δεν μπορείς να θέτεις κανόνες για όλα, ούτε να τα προβλέπεις όλα. Μπορείς κάθε φορά όμως, που συμβαίνει κάτι , να συμβουλεύεσαι τις αρχές και τις αξίες σου και να τις συμβαδίζεις με το εκάστοτε γεγονός.

Μάθημα 5ο

Ο ηγέτης δεν πρέπει μόνο απλά να δέχεται την κριτική, αλλά και να την αναζητά συνεχώς με διάφορους τρόπους. Δημιουργεί συνεχώς ερωτηματολόγια για να ακούει τις γνώμες των άλλων. Στη συνέχεια φιλτράρει τα αποτελέσματα και τροποποιώντας τις συμπεριφορές του, αναπτύσσει τα δεδομένα της ομάδας με τρόπο που να εξυπηρετεί την ομάδα και να εξελίσσει τον εαυτό του.

Testimonials – Μηνύματα
(Δείτε όλα τα μηνύματα πατώντας εδώ)

“Μέρα με την μέρα εδώ και 3 χρόνια ανακαλύπτω τον ιδανικό μου εαυτό με οδηγό μου τον φίλο και συνεργάτη Αχιλλέα Γεωργίου”

Μάνος Αγγουριδάκης - Φοιτητής Ηλεκτρονικής

<< Prev
Next >>

   Βιογραφικό Αχιλλέα Γεωργίου

 

Γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου το 1984.

 

Αποφοίτησε το 2007 από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) της Ελλάδος, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού, και υπηρέτησε μέχρι το 2013 με τον βαθμό του Υπολοχαγού στην Κύπρο. Με ειδικότητα στις διαβιβάσεις, υπηρέτησε ως διοικητής ανεξάρτητης υπομονάδας, διμοιρίτης διαβιβάσεων στις κύριες αναμεταδόσεις δικτύων της Κύπρου (για τη δημιουργία επικοινωνίας όλων των μονάδων του νησιού μεταξύ τους) και διμοιρίτης Τακτικού Στρατηγείου ΓΕΕΦ (υπεύθυνος για τις επικοινωνίες του Αρχηγού ΓΕΕΦ σε πολεμική περίοδο με τις κύριες μονάδες).

 

Παρακολουθεί από το 2011 παγκόσμιες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης.

 

Το Σεπτέμβριο του 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το δικτυακό μάρκετινγκ. Κατάφερε μόλις σε 9 μήνες να γίνει director (διευθυντής) στην εταιρεία όπου ήταν αντιπρόσωπος και να ταξιδέψει στην Αμερική για το διεθνές σεμινάριό της. Στη συνέχεια του δόθηκε η δυνατότητα, μέσα από τις εκπαιδεύσεις, να ταξιδέψει σε πάρα πολλούς προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και πολιτισμούς.

 

Το 2015 ανέπτυξε και άλλες  online υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρέτησαν αρκετές επιχειρήσεις. Ένα τέτοιο project είναι και το chaniaeshop community που ενώνει καταναλωτές και επιχειρηματίες στην πόλη των Χανίων με στόχο να ενημερώνονται για τα νέα της αγοράς.

 

Από το 2016 εξελέγη ως Γραμματέας του Συλλόγου Κυπρίων Χανίων, όπου και εκπροσωπεί το σύλλογο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ομιλίες.

 

Τον Μάιο του 2017 αποφοίτησε με εξαιρετική απόδοση από το IslandofMan Academy. Πριν ακόμη από την αποφοίτησή του, του προτάθηκε συνεργασία από την ομάδα του IslandofMan Philosophy και τον δημιουργό της Νικόλα Σμυρνάκη.

 

Ο Αχιλλέας πλέον είναι  master  Coach (επίσημος συνεργάτης) και Director του IslandofMan Academy όπου,  μέσα από όλο αυτό το ταξίδι, εμπνεύστηκε για τον δικό του σκοπό υποστηρίζοντας το moto:

 

Το μεγαλύτερο εμπόδιο των ανθρώπων, είναι που δεν γνωρίζουν τις δυνατότητές τους

Σκοπός του είναι βοηθήσει τους ανθρώπους ώστε όλοι μαζί να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, ο καθένας μέσα από τη δική του προσωπική αλλαγή προς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του!

 

Γεννηθήκαμε για να είμαστε χαρούμενοι, να δίνουμε και να λαμβάνουμε αγάπη, κάνοντας τους ανθρώπους γύρω μας χαρούμενους μέσα από αυτό που τους προσφέρουμε. Με αυτόν τον τρόπο, ανακαλύπτουμε την πραγματική ευτυχία που πηγάζει μέσα από την προσφορά μας στο σύνολο.

Ο Αχιλλέας, εφαρμόζει και… μεταδίδει όλα τα παραπάνω μέσω σεμιναρίων, θεατρικών παραστάσεων, άρθρων και video, εμπνέοντας τους συνανθρώπους του να έρθουν πιο κοντά στην προσωπική ανάπτυξη και σε αυτό που αγαπάνε.

 

Σαν διευθυντής της Ακαδημίας του IslandofMan Academy μέσα από τις εκπαιδεύσεις βοηθάει ανθρώπους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν coaches. Ανθρώπους που μέσα από αυτή τη διαδικασία θα προοδεύσουν σε προσωπικό, συναισθηματικό και επαγγελματικό επίπεδο, βοηθώντας με τη σειρά τους άλλους ανθρώπους να εκπληρώσουν τον σκοπό της ζωής τους.

 

Ο Αχιλλέας έχει επίσης δημιουργήσει την προσωπική του ιστοσελίδα όπου περιλαμβάνονται όλες οι δραστηριότητες, ενημερώσεις, άρθρα, ebooks, σεμινάρια, videos κ.λπ., μαζί και το ebook που έχει γράψει με τίτλο  Οι κανόνες της Ελευθερίας και του Πλούτου (όπου το όνομα του ιδανικού του εαυτού είναι Δραπέτης των Καιρών – δηλαδή ο άνθρωπος-πρότυπο για εκείνον),το  οποίο διανέμεται δωρεάν στο διαδίκτυο.

Το Μάιο του 2018 πραγματοποίησε ομιλία (coaching στους κρατούμενους), στη βιβλιοθήκη του αγροτικού καταστήματος κράτησης της Αγιάς Χανίων. Μια εθελοντική προσπάθεια που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος. Δείτε σχετικό άρθρο ΕΔΩ.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2019  επιλέχθηκε από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για 24 ώρες εκπαίδευση coaching σε κρατούμενους στο αγροτικό κατάστημα κράτησης της Αγιάς Χανίων.

 

Είναι Πιστοποιημένος εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης της ΑνΑΔ (ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού)

Είναι δημιουργός του Solveit Show, ένα project που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους, να αναπτύξουν έναν αποτελεσματικό τρόπο σκέψης απέναντι σε κάθε πρόβλημα.

 

Στις 08/12/2018 πραγματοποίησε στην πόλη των Χανίων τη θεατρική παράσταση Το καλύτερο δώρο είσαι ΕΣΥ της οποίας όλα τα έσοδα δόθηκαν στον εθελοντικό οργανισμό Κηφααμέα. Ένας πρωτοποριακός τρόπος εκτέλεσης σεμιναρίων με θεατρικά στοιχεία, με σκοπό την προσωπική  ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

 

 

Τι είναι για μένα ο Άνθρωπος στο ΝηΣί (IslandofMan Philosophy):

O Άνθρωπος στο Νησί για εμένα μεταφράζεται σε ένα ταξίδι ζωής που μέσα από αυτό ανακαλύπτεις τις πραγματικές δυνατότητές σου και ποιος πραγματικά είσαι. Ένα ταξίδι που όποιος το περάσει, πλέον βλέπει την ζωή με το μάτι της αλήθειας.

Select Language
ΔΩΡΕΑΝ το ebook!
Οι Κανόνες της ελευθερίας και του πλούτου. του Αχιλλέα Γεωργίου
Συγχαρητήρια το ebook εχει σταλεί στο email σου!
We respect your privacy. Your information is safe and will never be shared.
Don't miss out. Subscribe today.
×
×
WordPress Popup