Αχιλλέας Γεωργίου: Το παν είναι να προβαίνουμε σε μόνιμες λύσεις

 

Ο Αχιλλέας Γεωργίου είναι master Coach (Dierector of IslandofMan Academy) της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί, (IslandofMan Success Philosophy). Το μότο του είναι «όταν αλλάζω καθημερινά προς το καλύτερο, αλλάζει και ο κόσμος προς το καλύτερο». Με αυτή την φράση ξεκίνησε η συνομιλία μας για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το σχέδιο και οι μόνιμες λύσεις είναι το καθήκον μιας πολιτείας, που σέβεται τους ανθρώπους της.

«Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την δική του αλλαγή. Είναι υπεύθυνος της πορείας προς τον καλύτερο δικό του εαυτό. Όταν αλλάζω εγώ, αλλάζει κι ο κόσμος. Αλλάζοντας το εαυτό μου, αλλάζω κι ένας μέρος του συνόλου, που με περιέχει. Αν μπορώ να επηρεάσω θετικά τον μικρόκοσμό μου και το ίδιο κάνει και ο καθένας μας, τότε οι πολλοί τέτοιοι μικρόκοσμοι μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα. Δεν είναι απλό πράγμα να λέει κανείς ότι επιθυμεί έναν καλύτερο κόσμο.
Υπάρχουν πολλές γυναίκες, ας πούμε, που μου στέλνουν στο instagram μηνύματα, λέγοντάς μου για την βία που βιώνουν μέσα στο σπίτι τους από τον σύζυγό τους. Κι αναρωτιέμαι πώς ζητάει κάποιος από τον άλλον να τον προστατέψει, από το κράτος παραδείγματος χάρη, πώς ζητάει να τον σεβαστεί, όταν ο ίδιος δεν σέβεται τον εαυτό του; Και στην καλύτερη κοινωνία να ζούσαμε, αν κλείνει η πόρτα και δεν υπάρχει αντιστοιχία ιδιωτικότητας και δημόσιου βίου, δεν έχει κανέναν νόημα η ζωή. Δεν πρέπει να ζητάμε πρώτα την αλλαγή των άλλων. Πρέπει να γίνουμε πρότυπο μικρόσκοσμου. Είναι πολύ απλά τα πράγματα», τονίζει ο Αχιλλέας Γεωργίου στο bybus.gr
Δίπλα στους ανθρώπους κι εξαίροντας την ουσία των πραγμάτων
«Από την θέση μας εμείς βοηθάμε τους ανθρώπους να γίνουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Να έρθουν πιο κοντά σ’ αυτά που αγαπούν και στις βασικές αξίες της ζωής. Έχω δει όλες τις κατηγορίες ανθρώπων σε σχέση με το επάγγελμά μου. Κάποιοι, αυτόν τον καιρό, έχουν πληγεί πολύ και θα πληγούν κι άλλοι στο μέλλον. Ό, τι περάσαμε και περνάμε μας διδάσκει ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή κι ότι όλα διαρκώς αλλάζουν.
Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι. Και να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι για κάποια πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Κι όσο αντιστεκόμαστε σε αυτή την αποδοχή, τόσο χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα. Σε αυτή την φάση μπορεί να είναι too much να μιλάμε για προσωπική ανάπτυξη, αλλά δεν είναι δύσκολο ο καθένας να βρει, με άλλους τρόπους, το νόημα της ζωής. Να ψάξει βαθύτερα μέσα του και να βρει τις μεγαλύτερες αρετές του», επισημαίνει.

Η καλύτερη στρατηγική βασίζεται σε ένα σύνολο πολλών εναλλακτικών αποκρίσεων

«Τα νέα δεδομένα της πραγματικότητας οδήγησαν πολλούς ανθρώπους σε δυσμένεια. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχασαν την δουλειά τους. Αλλά ποια είναι η άλλη επιλογή; Και πάλι τίθεται το ζήτημα της αποδοχής μιας κατάστασης. Που όσο πιο γρήγορα συμβεί, τόσο πιο γρήγορα θα προκύψουν και οι εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχει ένας Κύπριος τραγουδιστής, που έχει επιλέξει, λόγω των δυσκολιών στο χώρο του, να κάνει live εμφανίσεις στο Twitch, σε μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Όποιος θέλει από το κοινό, που τον παρακολουθεί, καταθέτει κι ένα ποσό. Όλο αυτό καταδείχνει ότι ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης κάνει την προσπάθειά του. Το παλεύει. Αύριο μπορεί να προκύψει κάτι άλλο. Δεν είναι προεξοφλημένο ότι στην ζωή όλα θα ρέουν αρμονικά.
Και δεν θα οδηγείται κανείς πουθενά αν μένει με τα χέρια σταυρωμένα», λέει ο Αχιλλέας Γεωργίου.

«Αυτή η αβεβαιότητα είναι τρομερή. Κι ελπίζουμε να μη διαρκέσει»

«Είμαι προσγειωμένος στις εκτιμήσεις μου. Δεν περιμένουμε σίγουρα, αυτό το καλοκαίρι, να ταξιδέψουν τόσοι άνθρωποι. Όταν εδώ, λόγου χάρη στα Χανιά, η σεζόν ξεκινάει από τον Απρίλιο και τώρα είναι Ιούνιος και μετράμε ήδη τρεις χαμένους μήνες, είναι βέβαιο ότι μιλάμε για μια χαμένη σεζόν. Ευελπιστούμε όμως όλο αυτό να τελειώσει εδώ και να ανακάμψουμε του χρόνου. Το παν είναι να προβαίνουμε σε μόνιμες λύσεις. Η πραγματικότητα διαρκώς δείχνει ότι οι άνθρωποι μεν αναλαμβάνουν κάποια μέτρα, αλλά αυτά είναι προσωρινά και κάτι τέτοιο δεν βοηθά. 

Η κάθε προσπάθεια πρέπει να προσβλέπει σε μακροχρόνια αποτελέσματα. Μόνιμες λύσεις, όχι μερεμέτια. Και ο κάθε ηγέτης πρέπει να βλέπει μπροστά και να έχει σχέδιο. Αυτό σημαίνει πραγματική ηγεσία».

Της Χρύσας Φωτοπούλου

Δείτε την συνέντευξη στο περιοδικό πατώντας εδώ: https://www.bybus.gr/achilleas-georgioy-to-pan-einai-na-provainoyme-se-monimes-lyseis/